Read Un'isola nel mare by Annika Thor Free Online


Ebook Un'isola nel mare by Annika Thor read! Book Title: Un'isola nel mare
The author of the book: Annika Thor
Edition: Feltrinelli
Date of issue: April 2001
ISBN: 8807920425
ISBN 13: 9788807920424
City - Country: No data
Loaded: 1209 times
Reader ratings: 4.2
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 749 KB

Read full description of the books:Systrarna Steffi och Nelli är tolv och åtta år gamla. De skickas av sina föräldrar till Sverige för att undkomma judeförföljelserna i sitt hemland Österrike. Systrarna vet ingenting om Sverige, bara att de ska bo på en ö i Göteborgs skärgård. De drömmer om en semesterort med palmer längs strandpromenaden, stränder med solstolar och glassförsäljare, ett piano och en hund. När de kommer fram är ingenting som de väntat sig. Där finns bara hav och sten, sjöbodar och fiskebåtar. Det luktar fisk och ingen talar deras språk. Inte får de bo tillsammans heller.

Steffi bor hos tant Märta och Nelli hos tant Alma. Och inte blir det bättre när de börjar skolan. Steffi blir retad för sitt mörka hår och sin brytning och har svårt att försvara sig med sina knappa språkkunskaper. Hon oroar sig för sina föräldrar och längtar till den dag då de ska få vara tillsammans igen - i Amerika. Men månaderna går och ingenting blir som hon tänkt sig. Tant Märta är sträng och trakasserierna i skolan fortsätter. Märta och Alma omvänder flickorna till "den rätta tron", kristendomen, men trots att de så småningom blir allt mer anpassade till livet på ön, ligger kluvenheten ständigt under ytan. De undrar över sina föräldrar, om de någonsin kommer att nå Amerika tillsammans. Eller kommer systrarna att bli kvar där, på en ö i havet ...

En ö i havet är den första boken om Steffi och Nelli. Den följs av "Näckrosdammen", "Havets djup" och "Öppet hav". TV-serien "En ö i havet" - visas i Sveriges Television hösten 2003 - är baserad på de fyra böckerna om Steffi och Nelli.


Download Un'isola nel mare PDF Un'isola nel mare PDF
Download Un'isola nel mare ERUB Un'isola nel mare PDF
Download Un'isola nel mare DOC Un'isola nel mare PDF
Download Un'isola nel mare TXT Un'isola nel mare PDFRead information about the author

Ebook Un'isola nel mare read Online! Annika Thor grew up in a Jewish family in Gothenburg, Sweden, in the 1950s and 60s. She started work as a librarian and then went on to work as a film and television critic, and finally dedicated herself to writing books, plays, and screenplays for young people. She is one of Sweden’s best known authors for young people. Her books have been translated into many languages and have won many prizes.


Reviews of the Un'isola nel mare


ADAM

The idea is great, but sometimes the text suffers

ALEXANDER

This book changed my life!

LOLA

The book liked more than the previous

FINLAY

A book that really liked it!

JASMINE

When you regret the book ends!
Add a comment
Download EBOOK Un'isola nel mare by Annika Thor Online free

PDF: unisola-nel-mare.pdf Un'isola nel mare PDF
ERUB: unisola-nel-mare.epub Un'isola nel mare ERUB
DOC: unisola-nel-mare.doc Un'isola nel mare DOC
TXT: unisola-nel-mare.txt Un'isola nel mare TXT